Soulretrieval (Sjamanisme)

Soulretrieval (onderdeel van Sjamanisme) houdt in dat zielendelen van iemand weer teruggehaald worden, waardoor deze persoon weer meer in zichzelf en in z'n eigen kracht terugkomt.

Dit houdt in dat ik tijdens dergelijke sessies delen van de ziel die als gevolg van een traumatische gebeurtenis (bijvoorbeeld een overheersende relatie, hetzij door een familielid, hetzij door een liefdesrelatie), zich afgesplitst hebben van de ziel, weer terughaal.

Dit gebeurt in een trance situatie. Het gaat om het helen van de ziel. Dit zou men kunnen vertalen als iemand die (in meer of mindere mate) een meervoudige persoonlijkheid ontwikkelt, of gedeeltelijk boven zijn of haar lichaam zweeft. Het afgesplitste deel van de ziel kan dichtbij iemand zijn, of soms verder weg. Deze kan zelfs in een andere wereld zijn. We noemen dat ook wel een andere dimensie. Als mensen overlijden, gaat in het algemeen, hun ziel terug naar 'huis', naar de zielenwereld. Soms kan het voorkomen dat een deel van een ziel daar nog is, en niet mee incarneert in het fysieke lichaam tijdens de geboorte op aarde. Dat kan in het dagelijkse bestaan voor verwarring zorgen, een niet weten wat je gaat doen in het leven, of wat de bedoeling is van je levensdoel.

Leven hier op aarde, houdt onder meer in dat je een bepaald thema uit mag werken, een levensthema, dat kan bijvoorbeeld zijn: het ervaren van onrecht of recht, of het ervaren van wat vriendelijkheid en hartelijkheid is naar zichzelf en de anderen toe. Of hoe het is om juist een minder prettig leven te leven.

Overal leer je van, en oordelen over wat iemand doet of juist niet doet verandert vaak als men dat weet.

Het kan gebeuren dat zielen incarneren om andere mensen te helpen in nood, en zijn ze zelf al verder ontwikkeld, dat heet dienstbaarheid. 

Het leren doe je meestal in interactie in een relatie (vriendschap, familie, liefde of werk). Als je een thema geleerd of 'uitgewerkt' hebt, kan het gebeuren dat je weer verder gaat met een andere relatie die een andere interactie en een ander thema kent.

Soms kan een relatie zo heftig zijn, dat je 'er niet meer bij wil zijn', of je bevind je in een voor zo traumatische situatie dat je dat, op zo'n moment niet meer wilt. Je kunt dan uit het lichaam treden, of een deel van je ziel kan zich afsplitsen om de traumatische situatie niet te hoeven voelen of te ervaren.

Het leven op aarde kan mooi zijn, maar ook heel vaak niet mooi. Toch zijn het allemaal ervaringen die we mogen doorleven om een volledig bewust mens te worden, die vanuit het hart wil leven en weet wat hij of zij echt wil gaan doen in het leven en waar zijn of haar passie ligt. Deze ontwikkeling gaat niet altijd zonder slag of stoot, en dan ontstaat er vaak behoefte aan een helpende hand.

Soulretrieval en coaching kan daarbij helpen, zodat je weer gaat leven in plaats van overleven. Meestal zijn hier meerdere sessies (twee tot vijf) voor nodig, afhankelijk van de intensiteit van het trauma en de duur van afwezigheid van de zielendelen.

Zie contactpagina

© Isis Verhagen

Terug naar overzicht

Voor meer informatie neem gerust vrijblijvend contact met mij op

Klik hier
Website laten maken door Modual.